kassidest ja sabadest

January 3, 2017

Mida on ühte blogisse kirjutada kassidest ja nende sabadest? Olles just käinud Gili Airi saarel siis nii mõndagi. 

Juba esimese saarel viibitud paari tunni jooksul märkasime paari kassi, kellel oli kummaliselt lühike saba. Sabaots oli paksem kui ülejäänud saba, justkui oleks sealt midagi kas ära lõigatud või hammustatud. Pika ja terve sabaga kasse nägime väga vähe. Kas kohalikel on tõesti kombeks kasside sabad maha lõigata? 

Küsimus kasside ja nende sabade kohta püsis päris pikalt. Ühel päeval nägime pesakonda kassipoegadega, kellel kõigil olid pikad sabad taga. See justkui kinnitas teooriat, et sabad ikka lõigatakse maha.

Lõpuks ma siis võtsin asja kätte ja uurisin välja, et mis värk ikka nende kasside ja sabadega on. Tuleb välja, et kohalikud kasside sabasid maha ei nüsi ja on isegi pahased, et keegi võiks midagi sellist arvata. Aga miks need sabad siis sellised on? Aja jooksul on saartel erinevad kassitõud omavahel segunenud. Lühike saba pärineb arvatavasti jaapani bobtailidelt, kellel on saba vaid mõne sentimeetri pikkune. Seetõttu ongi kasside sabad täiesti erinevates pikkustes, kellel on vaid väike könn, kellel pool tavalisest sabast ja kellel terve saba. 

Meil oli hing rahul, et keegi kiisude ja nende sabadega rituaale läbi ei vii. 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon