tassike teed

January 27, 2017

 

Kuna olin Cameron Highlandsis vaid ühe päeva, siis otsustasin läbi oma hotelli endale tuuri bookida. Cameron Highlandsi suurim atraktsioon on hands down sealne teeistandus. Tuuri käigus käisin nii teeistanduses kui ka tehasesse, kus tee pakendamiseks ettevalmistatakse.

 

Teetaimel iseenesest puudub lõhn, nühi või murra seda lehte palju tahad - lõhna lihtsalt pole. Tehasesse sisse astudes tungib ninna, aga väga tugev teelõhn. Alles taime kuivatamisel ja kuumutamisel tulevad erinevad aroomid välja. Tehase kõrval on ka muuseum/pood. Kuna mul polnud erilist soovi järgmised kaks kuud endaga teed kaasas kanda, siis ei ostnud ma ka poest midagi. Hoolimata rängast näljast, ei ostnud ma ka kohvikust midagi, sest müüdi ainult erinevaid pirukaid ja kooke, mis kõik sisaldasid kas liha või piimatooteid. Yay.

 

Kui alguses teeistandused loodi töötasid seal kohalikud naised, kes käsitsi teelehti korjasid. Tehnika arenedes loodi masinad, millega kiiremini ja rohkem teelehti korjata. Need aga jäid naistele liiga raskeks, ning töö läks üle meestele. Kuna tööliste palgad on tänapäeval väga madalad, siis ei tee isegi kohalikud enam seda tööd. Mehed vaesematest riikidest tulevad Malaisiasse tööle, et koju perele raha saata. Iga korjatud teekilo eest teenivad mehed 25senti, mis teeb kuus kokku 500-1000 ringgitit (umbes 100-200€). Töökäsi jääb aina vähemaks ning paljud taimed lähevad seetõttu hukka.

 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon