Gili saared

March 31, 2017

 TRAWANGAN

Varasemalt olin Gili Trawanganist kuulnud vaid seda, et tegu on peosaarega. Saar täis noori, pidu igal õhtul. Needless to say, ma olin päris elevil, et Gili Tle jõuda. Kohale jõudes tundus ta mulle veidi rääbakam versioon Gili Airist (ainus Gili saar, kus ma varem käinud olin). Ootasin, et õhtu kätte jõuaks ja saaks välja minna. "Peatänav" on täis erinevaid restorane ja baare, kust kostub vali muusika. Ka rahvast oli palju liikvel, aga mingit metsikut pidu nagu polnud. Paljud kohad sulgesid uksed juba kesköö paiku. Jah, tagasi hotelli minnes oli näha paari inimest, kel tundus tõesti väga hull õhtu olevat, aga see oli pigem erand. Kuigi kõigil Gili saartel on politsei puudumise tõttu narko päris levinud (eriti just seened), siis siin üritati seda rohkem pähe määrida kui mujal. Ühe õhtusöögi ajal pakkus üks meesterahvas meie lauale isegi kokat. Ei teagi, kas asi oli selles, et tegu oli madalhooajaga või ongi lihtsalt saare maine suurem kui asi väärt on. Minu ootused olid igatahes kõrgemad ja seetõttu oli ka üksjagu pettumust. Kuigi muusika on saarel küll nii vali, et kostub ka Gili Menole.

 

MENO 

Gili Menol veetsin vaid ühe öö, millest täiesti piisas. Kolmest Gili saarest on see kindlasti kõige vaiksem ja rahulikum. Restoranides ja baarides mängib vaikne muusika, hinnad on kallimad ja peamine sihtgrupp on paarikesed, perekonnad ja vanemad inimesed. Kes soovib rahu ja vaikust, siis Gili Meno on the place to be. 

Oma ema suurel ärgitusel pidin käima ja üle vaatama ka Gili Meno keskel asuva järve. Teoorias kõlab lahedalt - järv, keset paradiisisaart. Reaalsus on see, et enamus järve on võsaga ümbritsetud ja järv ise on väga räpane ja lausa rõve. Osa teest järveni oli järve poolt parajasti üleujutatud  ehk sai ka jalgupidi sellest rõveduses ringi soperdatud. 0/10 would not recommend. 

 AIR

Ainuke Gili millel ma oma esimesel reisil käisin ning siiani lemmik. Ideaalne kombo Trawanganist ja Menost. Baarid, restoranid ja melu olid vähemalt sel ajal identsed Gili Trawanganiga. Samas on saarel ka vaiksem külg, mis meenutab Gili Menot. Rannad on kõigil kolmel saarel samasugused. Seega kui on aega külastada vaid ühte kolmest, siis soovitaks kindlasti Gili Airi. Kuna ma seekord Balil snorgeldamas ei käinud, siis ei oska snorgeldamise kohapealt asja võrrelda, kuid tundub, et kõik kolm saart on ümbritsetud surnud koralliga. Samas on alati võimalus bookida trip ja snorgeldada kõigi kolme saare ümbruses. 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon