the smelliest fruit in the world

May 23, 2017

 Esimene asi, mis mulle pähe tuleb, kui kuulen sõna "durian", on see kohutav hais. Jah, tegu on maailma kõige haisvama puuviljaga. See lõhn on veider segu prügihaisust ja magusast puuvilja lõhnast. Sellepärast on durian paljudes kohtades ka keelatud. Näiteks erinevates Aasia linnades ei tohi seda endaga kaasa võtta ühistransporti ning hotellidesse. Samuti ei lubata vilja tihti ka lennukite pardale. 

Kogu selle suure hypei peale otsustasin ma ka selle asja ära proovida. Muidugi tegin ma seda Bangkoki Khao San Roadil, sest that's where shit goes down. Müüakse juba lahti lõigatud ning pakendatud väikeseid tükke. Juba putka juures on vilja veidrat lõhna väga tugevalt tunda. Isuärataja see küll pole. Kui siis lõpuks nina kinni pigistada ja tükike vilja suhu panna läheb asi veel veidramaks ja rõvedamaks. Minu jaoks on duriani tekstuur lihtsalt rõve. Pehme, pudrune, tundub nagu sööks halvaks läinud vilja. Tükk tegi ringi suule peale, sülitasin selle sinna samasse plastikpakki kust olin ta välja võtnud ja sellega oli järjekordne elamus läbi. Sõrmed haisesid muidugi veel mõnda aega....

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon