kuidas sa julgesid?

June 16, 2017

 "Kuidas sa julgesid?" - ei, ma ei hakka siin mingit draamat lahkama. Aga just seda küsimust kuulen ma päris tihti, kui räägin oma reisist Aasiasse. Suurema osa oma tripist veetsin ma üksinda backpackides, ning tihti tundub, et inimesed ei taha seda eriti uskuda. Kui keegi oleks mulle aasta või kaks tagasi öelnud, et ma lähen ja teengi selle asja täiesti üksi ära, küllap poleks ma siis isegi seda uskunud. 

"Aga hirmus ei olnud või?" - muidugi oli. Reisi alustasin koos oma perega, olime 3 nädalat kõik koos Balil. Viimasel ööl, päev enne Kuala Lumpurisse lendamist ja iseseisvalt edasi trippima hakkamist, ma ei maganud. Ma ei suutnud uinuda. Lamasin voodis, vahtisin lage, mõtlesin oma kiirelt lähenvast surmast ja nutsin. Hirmus oli noh. 

Lennul olles süda juba peksis sees. Hoolimata sellest, et ema mu kõrval istus ja kramplikult minust kinni hoidis hakkas hirm ära kaduma. Elevus oli võitu saanud. Ja siis peagi tuligi juba perega hüvasti jätta ja üksinda edasi minna. Terve tee lennujaamast linna kaalusin võimalust veel tagasi minna ja perega koos koju lennata. Aga uhkus ei lubanud, olin ju suuga suure linna kokku ajanud sellest kuidas ma üksinda trippima lähen ja mida kõike veel. Täna võin kindlalt öelda,, et see oli mu elu parim otsus.

Hostelisse jõudes ei osanud ma midagi teha. Olin kohale jõudnud, aga ei olnud välja mõelnud, et mis edasi saab. Siis saigi pingelangus minust parima ja jälle lasin kraanid valla ja lihtsalt nutsin. Paar tundi hiljem võtsin ennast lõpuks kokku, ei oleks väga praktiline järgnevad kuud lihtsalt toas istuda ja nutta. Läksin kaksiktorne vaatama. Ja seal see mind siis lõpuks hittis. Mu seiklus on alanud. Ja siis ma nutsin jälle. Ei teagi enam kas hirmust, elevusest või õnnest. 

Ja edasi läkski lihtsamaks. Ühel päeval oligi sellest saanud minu elu. Minu igapäev. 

Pisarakanalid läksid jälle käiku koju jõudes, aga sellest mõni teine kord. Ma muidu tegelt pole üldse nii nutune inimene....

 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon