Nädal Londonis: päev 3

September 23, 2019

 

Kolmas päev algab jalutuskäiguga Väikeses Veneetsias. Tegu on Londoni kanalitega, kus on ilusa ilmaga mõnus jalutada. Kanali ääres on võimalik nautida ka hommikusööki/brunchi. Kõige lihtsam viis kanaliteni jõuda on Bakerloo metrooliiniga minna Warwick Avenue peatusesse. Sealt edasi saab paadiga mööda kanalite minna Camdeni turule. Sõit võtab umbes tunnikese ja üks ots maksab 7-8 naela. 

 

Camdeni turg (Camden Market) on üks minu lemmikkohti Londonis. Alati on midagi põnevat jälle müügil, kuid mis veel tähtsam turul on väga-väga-väga suur toiduvalik ning toidud on väga head! Just sellepärast on Camdeni turg hea koht kuhu minna sõpradega, sest igaüks saab süüa võtta täpselt seda mida soovib, mis tähendab, et ei pea vaidlema kuhu nüüd sööma lähme. Kui on plaan turgu külastama minna, siis soovitan vältida nädalavahetusi, sest siis on seal alati tohutud massid. 

Kõik õllesõbrad peaksid kindlasti läbi käima ka Camden Town Breweryst, mis asub turust vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel. Pruulikojas asub baar, kus on võimalik proovida kõiki Camdeni õllesid ning eelenvalt broneerides võimalik minna ka tuurile. 

Kui on keegi, kel peale eelmise postituse lugemist tekkis huvi Primrose Hilli vastu, siis Camdenist on võimalik sinna jalutada. 

Camdenist natuke pikema jalutuskäigu kaugusel asub ka rahvusraamatukogu - the British Library. Raamatukogu alumisel korrusel on tasuta näitus ning ka kingipood. 

Raamatukogu vastas asub King's Cross jaam, mida tahavad kindlasti külastada kõik Harry Potteri fännid, et teha pilti Platvormil 9 3/4. Kindlasti soovitan King's Crossi ümbruses niisama ringi jalutada, iga päev tuleb sinna juurde uusi poode, restorane ja baare. 

Lähedal asuvad veel Granti zooloogia muuseum ja Wellcome collection. Mõlemad muuseumid on tasuta.

Zooloogia muuseumis saab näha kõikvõimalikke topiseid, skelette ja kõike muud taolist. Muuseum ise on üsnagi pisike kui asju mida vaadata palju. 

 

Wellcome collection on meditsiini/tervishoiumuuseum. Siin muuseumis on ajalugu, meditsiin ja kunst ühendatud, et näidata erinevaid tervisega seotud teemasid läbi ajaloo. Sealt leiate ka samasuguse klaasnaise nagu Tallinna tervishoiumuuseumis. 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon