Lõunakruiis Thamesil

September 29, 2019

 

Olen korra juba Nädal Londonis postitustes maininud, et käisime emaga Bateaux'i Glass Room kruiisiga lõunal. See on minu jaoks üks meeldejäävamaid toiduelamusi Londonis ehk otsustasin sellest terve posituse kirjutada. 

Kuna õpin hektel ülikoolis turismi, siis seetõttu käime tihtipeale ka linna peal uusi asju vaatamas ja restoranide, hotellide jms tutvumas. Just sedasi kuulsin ma esimest korda Glass Roomist. Käisime kursusega värskelt renoveeritud restorani vaatamas ning nende igapäevase tööga tutvumas. Sealt hakkaski arenema mõte, et võiks sinna ka ise sööma minna.

Oh hi, it's me! 

 

Kuna samal ajal planeeris Londonisse tulekut mu ema, siis otsustasingi, et võiks koos temaga sinna sööma minna. Olles ise aga merehaige sain ma alles pardale jõudes aru, et tegu võib olla halva otsusega. Kuid nagu selgus ei juhtunudki midagi hullu. Täpset kruiisi kestvust ma kahjuks ei mäleta, kuid lisaks kolmele käigule jõudsime vahepeal käia ka tekil pilte tegemas.
Enne eelrooga võtsime veel eel-eelroa, millest mul kahjuks pilti pole, sest nälg hakkas silme eest mustaks võtma. 

 

Eelroaks saime mõlemad krisstomati ja kitsejuustu piruka. Kui keegi targem teab kuidas kõige õigem eesti keelde tõlkida sõna "tarte", siis palun kirjutage mulle. Niii-niii maitsev!

 

Pearoad olid meil aga erinevad, sest mina olen taimetoitlane. Pildil on näha ema pearoog odrarisotto kana ja spargliga. Taustal paistab ka minu pearoog: köögiviljad koos peedignocchiga. Gnocchi on siis idee poolest kartulist tehtud makaron... Makes sense?

 

Ning muidugi ootas meid ka magustoit! Magustoit on inspireetiud Eton messist, aga siin on tegu tuunitud variandiga, mille restoran on enda järgi nimetatud Bateaux messiks. Maasikad, basiilik, leedripuu, sefiir ja valge šokolaad! Kahjuks jäid meil mõlemal magustoidud lõpetamata, sest kõhud olid juba pungil ning samuti oli magustoit ikka natuke liiga magus. 

 

Kellel huvi saab lähemalt uurida: https://www.bateauxlondon.com/restaurants/glass-room

 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon