Nädal Londonis: päev 5

October 1, 2019

Natural History Museum

 

Kui enamus varasemalt mainitud atraktsioonidest on tasulised, siis viies päev on pühendatud Londoni muuseumitele, millest suur osa on tasuta sissepääsuga. Ei hakka siinkohal uuesti rääkima Tate Modernist, rahvusgaleriist, Wellcome Collectionist ja Granti zooloogia muuseumist. 

 

Terve päeva saab sisustada ainuüksi Exhibition Roadil asuvate muuseumitega. Sellel South Kensingtoni peatuse juures asuval tänaval on üksteise kõrval Natural History Museum (loodusajaloo muuseum), Science Museum (teadusmuuseum) ja V&A (Victoria ja Alberti muuseum - kunst ja disain). Kõik need muuseumid on tasuta, kuid sisaldavad ka tasulisi näitusi. Kel mõne kindla näituse vastu huvi, tuleks enne netis pilet ära osta, sest kohapeal müüdavad piletid on piiratud ning palju näitused müüakse kiiresti välja. 

V&A Museum 

 

Muuseumide juurest viib tee otse Hyde Parki. Nagu varem mainitud meeldib mulle väga Londoni parkidest pikutamas käia ehk kui ilmaga veab siis soovitan joogid ja snäkid kaasa võtta ning parki pikniku pidama minna. 

Kes plaanivad reisi aga jõulude paiku, siis tuleks Hyde Parkis kindlasti ära käia, sest igal aastal avatakse seal Winter Wonderland. Tegu on tõelise talve võlumaaga. Muidugi peab ettevaatlik olema, sest Winter Wonderlandis on väga lihtne kulutada rohkem raha kui plaanitud oli - tean omast kogemusest...

 

Kel veel tahtmist mööda muuseume kolada tasuks nüüd tubeiga minna kas Russell Squarile või Tottenham Court Roadi, sest just nende kahe peatuse vahel asub British Museum. Iroonilisel kombel pole "briti" muuseumil brittide endaga palju tegemist, nimelt asuvad seal muuseumis kõik nende poolt kokku varastatud aarded erinevatest maailma paikadest. 

 

Need on vast Londoni kõige tuntuimad muuseumid, kuid lisaks neile on veel palju-palju tasuta muuseume - Londoni muusem, portreegalerii ja Tate Britain on vaid mõned neist. Küllap kui oleks soovi saaks terve nädala Londonis veeta ainult mööda muuseume käies. 

 

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon